Get Adobe Flash player

Ostatnie wydarzenia

,,Tradycje kulinarne Karkonoszy'', prelekcja w "cyklu czwartkowym", prowadzi Piotr Gryszel , 08.11.2018r., g. 19.00

Piotr Gryszel – pracownik naukowy Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu, przewodnik sudecki, pilot wycieczek, regionalista i krajoznawca. Podczas swych podróży stara się odkrywać nowe smaki. Jak tylko ma czas to eksperymentuje w kuchni. Kiedyś jadł żeby żyć – teraz żyje żeby jeść J.

 

Tradycje kulinarne Karkonoszy to prelekcja mówiąca o tym co jadano w Karkonoszach kiedyś i co gości na karkonoskich stołach obecnie. Kim jest foodie i dlaczego rozczochrana panna młoda jest najlepsza na deser J? Jak przyrządzić krkonošské kyselo i karkonoską brukiew po polsku, czym ugasić pragnienie i gdzie znaleźć regionalne smakołyki? Na te i inne pytania  odpowiedział autor prelekcji.

 

karkonosze12karkonosze3karkonosze4karkonosze5

 

 

Stats counter, realtime web analytics, heatmap creator

Banerpoziom Kalendarzgóra

 

Baner poziom Kalendarzdół

Jesli znasz już naszą politykę prywatności i stosowania plików cookies w przeciwnym wypadku przeczytaj.